low carb polévka

Recept: Ostrá polévka „NAKOPÁVAČKA“

Lednová, ostrá a nakopávací, tak říkám, téhle polévce, která je v mém jídelníčku zařazena už jako klasika, ale nedělám ji celoročně. Je totiž taková zahřívací. Chutná mi nejvíce, když jsem nachlazená, mám rýmu, kocovinu (musím se přiznat) anebo je mi zima a chci se zahřát.

Množství surovin neuvádím, všechny použité ingredience mají pokaždé jinou sílu a každý to má rád jinak. Určitě zapojte své chuťové pohárky a vylaďte si chuť této pikantní polévky podle sebe.

V polévce jsou použity suroviny, které jsem vhodné do nízkosacharidového stravovacího stylu LOW CARB

 

Pokud zaměníte máslo za jiný tuk (doporučuji např. GHÍ) je polévka vhodná i pro stravovací restart WHOLE30. Ghí (přepuštěné máslo) patří v programu Whole30 mezi povolené produktu z mléka (a zároveň patří mezi povolené tuky), protože jsou během přepouštění odstraněny potenciálně problematické mléčné složky, jako je laktóza (mléčný cukr) a kasein.

NAKOPÁVAČKA

Máslo
Cibule
Česnek
Zázvor
Chilli
Batát
Listy špenátu
Vývar
Kokosové mléko
Sůl, pepř

low carb

Na másle orestujte cibuli, česnek, nastrouhaný zázvor a chilli. Přidejte batát, nakrájený na kostičky. Po chvíli vhoďte velké množství čerstvých listů špenátu a zalijte vývarem. Až je vše měkké, vlijte kokosové mléko a dochuťte solí a pepřem.

Dobrou chuť.

A určitě se mi pochlubte se svým výtvorem.

@jidloproradost #jidloproradost #lowcarbradost

low carb polévka

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *