Lednová, ostrá a nakopávací, tak říkám, téhle polévce, která je v mém jídelníčku zařazena už jako klasika, ale nedělám ji celoročně. Je totiž taková zahřívací. Chutná mi nejvíce, když jsem nachlazená, mám rýmu, kocovinu (musím se přiznat) anebo je mi zima a chci se zahřát.
Množství surovin neuvádím, všechny použité ingredience mají pokaždé jinou sílu a každý to má rád jinak. Určitě zapojte své chuťové pohárky a vylaďte si chuť této pikantní polévky podle sebe.
V polévce jsou použity suroviny, které jsem vhodné do nízkosacharidového stravovacího stylu LOW CARB.
Pokud zaměníte máslo za jiný tuk (doporučuji např. GHÍ) je polévka vhodná i pro stravovací restart WHOLE30. Ghí (přepuštěné máslo) patří v programu Whole30 mezi povolené produktu z mléka (a zároveň patří mezi povolené tuky), protože jsou během přepouštění odstraněny potenciálně problematické mléčné složky, jako je laktóza (mléčný cukr) a kasein.